Важно! С настъпването на новата година валидността на много електронни винетки в България изтича. За да избегнете глоби, проверете дали вашата винетка е валидна.

Как да проверите валидността на електронна винетка?

Има няколко начина да проверите валидността на електронна винетка:

  • Онлайн на сайта на BgToll

На сайта на BgToll можете да проверите валидността на електронна винетка, като въведете регистрационния номер на превозното средство и държавата на регистрация.

  • Чрез мобилното приложение на BgToll

Можете да използвате и мобилното приложение на BgToll, за да проверите валидността на електронна винетка.

  • Чрез автоматизирана система за проверка на винетките

Автоматизираните системи за проверка на винетките са разположени на някои от магистралите в България. Можете да използвате тези системи, за да проверите валидността на електронна винетка, като просто преминете с превозното си средство през системата.

Защо е важно да проверявате валидността на електронната си винетка?

Ако винетката ви не е валидна, можете да получите глоба от 100 лева. Глобата може да бъде увеличена до 200 лева, ако не заплатите глобата в рамките на 15 дни.

Как да избегнете глоба за невалидна винетка?

За да избегнете глоба за невалидна винетка, проверете валидността на винетката си преди да тръгнете на път. Ако винетката ви изтича скоро, подновете я навреме.

Проверката на валидността на електронната ви винетка е важна, за да избегнете глоби. Можете да проверите валидността на винетката си по няколко начина, включително онлайн на сайта на BgToll, чрез мобилното приложение на BgToll или чрез автоматизирана система за проверка на винетките.

Trending